DSC_8636.webp

Luotettavaa suojausta ilman kompromisseja

FYC valmistaa ja toimittaa puolustus- ja turvallisuussektorille komposiittituotteita, joiden avulla voidaan suojata henkilöitä, kulkuvälineitä ja muita kohteita. Korkealaatuiset tuotteet on tarkoitettu lähinnä viranomaiskäyttöön. Tuotteista osa on valmiita ”hyllytuotteita” ja osa valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin.

 

Jo 30 vuotta kypärien valmistusta

Meillä on vuosikymmenien kokemus komposiittikypärien valmistuksesta sotilaille ja viranomaisille. FYC on valmistanut taistelijan kypäriä jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Tuotteiden kehityksessä on hyödynnetty läheistä yhteistyötä Suomen Puolustusvoimien kanssa. Vuosikymmenten mittainen operatiivinen käyttö yhdessä maailman suurimmista kenttäarmeijoista on osoitus kypärien kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Oikean ratkaisun löytämiseksi on tärkeintä tunnistaa ballistinen uhka ja tuotteelle asetetut muut vaatimukset. Polyeteenikuidusta valmistetut materiaalit tarjoavat ylivoimaista suorituskykyä yhä kevyemmillä rakenteilla. Lisäksi meillä on pitkä kokemus aramidikuidusta.

DSC_8786.webp

Kypärän muotoilu, suunnittelu, valmistusteknologia ja tuotekehitys

Kypäräjärjestelmien kehittäminen ja valmistus ovat palvelumme kulmakivi. Suurin osa tuotteistamme kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa heidän vaatimuksiinsa. Kokenut ja asiantunteva suunnittelu- ja projektitiimimme on valmis tarttumaan koko ajan uusiin haasteisiin. Kehitämme uusia tuotteita ja päivitämme vanhoja nykyiseen vaatimustasoon. Olemme mukana myös useissa EU-rahoitteisissa tuotekehityshankkeissa.

DSC_8499.webp

Ballistisia suojaratkaisuja kansainvälisellä vaatimustasolla

FYC valmistaa keveitä henkilökohtaisia luotisuojaratkaisuja eri suojatasoille. Tuotteet täyttävät kansainväliset standardit ja niitä voidaan valmistaa asiakkaan erityistoiveiden mukaisesti. Tarjoamme tuotteita ja ratkaisuja taistelijan ja joukkojen ballistiseen suojaukseen. Näitä  tuotteita ovat esimerkiksi luotisuojalevyt, ballistiset suojakilvet ja joukkojen suojajärjestelmät.

Tuotantolaitoksemme sijaitsee keskeisellä paikalla Pirkkalassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Noudatamme toiminnan ja tilojen osalta korkeita turvallisuuskäytäntöjä. Olemme ISO9001-laatusertifioitu organisaatio. Noudatamme toiminnassamme NATO AQAP 2110 -käytäntöjä sekä viranomaisten tietoturvaan tarkoitetun KATAKRI-auditointityökalun turvallisuusvaatimuksia.